Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

Ημερίδα για την Ιόνια Οδό

Κέρκυρα, 15 Δεκεμβρίου 2004
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σάββατο 18/12 - Πάτρα

Ημερίδα με θέμα "ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ –Άξονας Ανάπτυξης" διοργανώνουν τα Περιφερειακά Τμήματα Δυτικής Ελλάδας, Κέρκυρας, Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας, και Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου  του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2004, στην Αίθουσα του Οργανισμού Λιμένα της Πόλης, από τις 9.30 έως τις 13.00.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων φορέων και ενδιαφερομένων για το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την υλοποίηση, τις εξελίξεις και τις προοπτικές που υπάρχουν σε σχέση με τα έργα μεταφορών στη Δυτική Ελλάδα.
Ως γνωστόν, ο οδικός άξονας από το Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς έως το Ρίο, με τη διακριτική ονομασία “Ιονία Οδός”, έχει σχεδιασθεί πριν από χρόνια και η υλοποίησή του βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο οδικός άξονας Ρίο – Καλαμάτα, με τη διακριτική ονομασία “Δυτικός Άξονας” (Ιονία Οδός – Νότιο τμήμα), έχει προγραμματιστεί πριν από πολλά χρόνια.
Ο αντίστοιχος σιδηροδρομικός άξονας (Κοζάνη – Καλαμπάκα – Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα - Αντίρριο, Ρίο – Πάτρα - Καλαμάτα), με τη διακριτική ονομασία “Δυτικός Σιδηροδρομικός Άξονας”, εγκρίθηκε πρόσφατα από το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. για χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια από τα Κοινοτικά Ταμεία. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έναρξη κατασκευής το 2006.
Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και αναμένεται   να συμμετάσχουν βουλευτές και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, όλων των βαθμίδων.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου 2004, στην Πρέβεζα.

 ΤΟ ΤΚ/ΤΕΕ

Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS